another wool dress

I’m addicted to wool dresses, the material is just totally superior to anything else. So my new dress is also in wool, and empire waisted to and with a balloon skirt, so you see a pattern? This is also one of my after school projects.

another woll dress in the making
It is just mostly pinned on the dummy on this picture.


7 thoughts on “another wool dress

 1. Det är kul att följa dina syprojekt. Var har skolan köpt in sina provdockor? Har ni ställbara också eller bara de vanliga. Jag är på jakt efter en nämligen och det hade varit bra med lite tips från ett proffs :)
  /anna neah

 2. I love your dresses! Im making one like the green and black. Im going to try a wool one next!

 3. Anna Neah
  ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt, bara att de som är stockman är från ett företag i Borås (Bergman & Johansson tror jag att det är), men jag gissar att de flesta är därifrån, jag kan kolla med min lärare när jag kommer hem ifrån höstlovet :) Vi har mest fasta dockor, några ställbara har vi men de använder vi knappt.

  Den som jag har lagt beslag på är en docka från Danmark (som inte finns på bergman och johanssons hemsida så jag gissar på att den inte kommer därifrån) vars namn har försvunnit ur mitt huvud men som är provdockornas Rolls Royce, superba, stadig och snygg men kostar runt 8-9000

  Skulle jag köpa en provdocka själv skulle jag köpa en Lady valet, de verkar stadigare än Diana dockorna (vad jag har läst på internet) och är dessutom fina att se på och de är ställbara.

 4. Ok, super. Ska kolla upp det. Kolla gärna med dina lärare. Jag flyttar till hus nu och kommer ÄNTLIGEN att få ett syrum och då hade en riktig provdocka suttit fint!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s