leather corset

Just a quick post with just one picture of my current project, more pictures and info will come soon, I just wanted to show you all my new baby, the corset made out of vegetable tanned 1,5mm cowhide.

leather corset

To get the bones in I had to put the leather corset in the water, and on this picture it is not totally dry yet, as you can see in the waist.


6 thoughts on “leather corset

 1. Snygg! Så man blöter alltså ned lädret när man jobbar med det för att göra det fombart? Intressant! Du jobbar på även om et är sommar haha go you!
  Jag har en lite orelaterad fråga också haha, vi kommer ju att gå i (typ) samma klass till hösten, och jag skulle precis till att ansöka om studiemedel men kursen verkar inte finnas med på CSNs hemsida, alltså kan man inte ansöka över internet, hur gjorde du? Den är väl studiemedelsberättigad? =O

 2. No rest for the wicked :P Här har jag blött ned det när jag sytt färdigt, men i vissa fall så blöter man och syr i blött läder för att det är mer formbart då :)

  Vi gör det mesta ihop ettor och tvåor, eller ja vi har olika projekt såklart och så men vi är nästan alltid tillsammans hela klassen :)
  Jodå det går att söka på internet, fast det finns ingen kurs som heter just läder-skinn-päls utan man ska söka “konsthantverk och design” :) och japp den är studiemedelberättigad. Något annat om studiemedel är att studieförsäkran kan man INTE lämna på internet utan man måste skriva ut den och lämna till skolan för det ska stämplas och grejas :P

 3. Hej! Vilken fin blogg du har! Jag tänkte få passa på att säga att jag just nu har en tävling på min blogg där du kan vinna en valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
  Kram Malin

 4. This is beautiful! And incidentally something that I have been wanting to make for myself for some time already, only I do not have your skills and experiance in sowing :) Do you maybe have patterns for the corset taht you could share?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s